НОВИНИ

Трима българи излизат на ринга на Европейското в Будва

трима българи излизат ринга европейското будва
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 18.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Радослав Росенов ще е първият български участник в четвъртия ден на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора.

Родният талант ще открие програмата за нашите представители с мач срещу Данило Дрижак (Украйна). Двубоят е в категория до 60 килограма и ще се проведе в следобедната сесия на ринг А. Програмата стартира от 15.00 часа, като мачът на Росенов с представителя на Украйна е седми в списъка и се очаква да започне около 16.30 часа.

Във вечерната сесия България ще има още двама участници днес, информират от федерацията по бокс. Те ще се състезават на ринг В, като програмата стартира от 18.30 часа.

Пръв от националите ни ще се изяви Даниел Кирилов. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу Кристиан Кеса от Италия. Мачът е четвърти в списъка и се очаква да започне около 19.15 часа. 30-ина минути по-късно, в категория до 63,5 кг Красимир Джуров ще боксира с литовеца Симонас Зеленекас.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. България вече има трима боксьори там. Уилиам Чолов записа една победа дотук, а жребият изпрати директно в Топ 8 Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти без валежи в следобедните часове днес
Почти без валежи в следобедните часове днес
Съдия от Стара Загора е открит прострелян в дома си, работят по версия "самоубийство"
Съдия от Стара Загора е открит прострелян в дома си, работят по версия "самоубийство"