НОВИНИ

Рафаел Надал и Карлос Алкарас са готови да дадат всичко от себе си на олимпийския турнир по тенис на двойки

Победителят от тазгодишните Ролан Гарос и Уимбълдън и носителят на 22 титли от Големия шлем са основният фокус на олимпийското състезание по тенис.

алкарас срази надал развали мечтания полуфинал джокович мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:27, 24.07.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал и Карлос Алкарас ще дадат всичко от себе си, но нямат големи очаквания преди мачовете им заедно на двойки на Олимпийските игри в Париж.

Победителят от тазгодишните Ролан Гарос и Уимбълдън и носителят на 22 титли от Големия шлем, който се бори с контузии в последните две години, бяха основният фокус на олимпийското състезание по тенис, което започва в събота и продължава до 4 август.

"Разбирам донякъде очакванията на всички да ни гледат да играем заедно, но нека не мислим, че това ще се превърне в успех, защото мисля, че е грешка. Карлос не е играл много на двойки и аз не съм играл много на двойки и дори на сингъл напоследък", каза 38-годишният Надал пред медиите.

"Ще дадем всичко от себе си, за да се опитаме поне да си тръгнем спокойни, че сме направили всичко възможно, за да стигнем там, където можем, но очевидно не успяхме да се подготвим заедно за турнир като този, където има много по-подготвени други двойки", добави той.

Бившият номер 1 в света, който се очаква да се оттегли от тениса в края на тази година, след като пропусна почти цялата 2023-та заради проблем с тазобедрената става, призна, че адаптирането на играта им към друго състезание би било трудно.

"Нещата се случват много по-бързо, рефлексите трябва да са готови и движенията не са автоматизирани, когато човек не е играл дълго време. При двойките има неща, които са напълно различни от индивидуалната игра", заяви 22-кратният носител на титли от Големия шлем.

21-годишният Алкарас е уверен, че играта на клей, където спечели титлата на Ролан Гарос само преди седмици, ще бъде плюс за тях.

"Не съм имал възможността да играя много турнири на двойки, но очевидно да се върна тук, на тези кортове, на които винаги съм се радвал да играя . . . прави нещата по-лесни. Имаме дни за тренировки, индивидуално и на двойки, за да се адаптираме възможно най-добре. От моя страна е добре да се върна на клей и да натрупам увереност, за да започна турнира по най-добрия възможен начин", добави той.

Надал, който спечели олимпийски златен медал на сингъл в Пекин 2008 и златен медал на двойки в Рио 2016, коментира, че Игрите са дори по-специални от Големия шлем.

"За съжаление пропуснах Токио и Лондон поради контузия и това е нещо, което ме нарани повече от пропускането на турнири от Големия шлем. Олимпиадата е уникално преживяване, което рядко се случва в света, в кариерата на един спортист. Другите са много важни турнири за нас, но в крайна сметка ги преживяваме всяка година и затова зз много ценя да съм тук сега", завърши испанецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски се класира за четвъртфиналите на двойки на турнир от сериите Чалънджър в Испания
Александър Донски се класира за четвъртфиналите на двойки на турнир от сериите Чалънджър в Испания