Ръководството на МВР: Зачестяват случаите на провокации, груби обиди и агресия от протестиращи към полицаи

от БНТ
19:10, 05.08.2020
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
ръководството мвр зачестяват случаите провокации груби обиди агресия протестиращи полицаи
Снимка: Архив/БГНЕС

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир. Това се казва в официално заявление на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

Във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи граждани срещу полицейски служители, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов заявява:

"Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани.

И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия.

Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права.
Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите.

След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица.

Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони.

В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната.

Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МС одобри проект за искане на финансова подкрепа от 1 млрд. лв по инструмента SURE
МС одобри проект за искане на финансова подкрепа от 1 млрд. лв по инструмента SURE
Кметството в Тел Авив ще светне като флага на Ливан
Кметството в Тел Авив ще светне като флага на Ливан