НОВИНИ

Рами Киуан и Жоел Арате се целят в златния медал от Олимпийските игри в Париж (ВИДЕО)

Националът по бокс и неговият треньор гостуваха в предаването "Арена спорт" и посочиха целите си за предстоящите Олимпийски игри.

рами киуан жоел арате целят златния медал олимпийските игри париж видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 17.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България по бокс Рами Киуан гостува в студиото на предаването "Арена спорт", където изрази своято увереност относно шансовете си да спечели медал от Олимпиадата това лято.

Боксьорът донесе четвърта квота на България за Олимпийските игри в Париж, след като достигна до полуфиналите в категория до 71 кг по време на квалификацията в Бусто Арсицио, Италия.

"Пътят към квотата не беше лесен, защото играх с титулувани боксьори от първия до последния мач. Смятам, че съм готов за Олимпиадата. Ще продължа да се усъвършенствам, защото винаги има какво да подобря. Имам огромни шансове за медал и за титла. Чест ще е за мен да постигна нещо на Олимпиадата. Планът е да си играя играта", сподели Киуан.

Неговият треньор Жоел Арате също вярва, че българският отбор е готов за успехи на най-високо ниво.

"Квалификацията бе силен турнир. Участваха състезатели на много високи ниво. Резултатите на България не са случайни, защото работим от много години по плана на федерацията. Имаме добри боксьори и сега се виждат резултатите им. Очакваме медали на Олимпиадата", коментира кубинецът.

Работата на треньорите в националния отбор беше отличена и от самия Рами Киуан, който смята, че България разполага с много силен състав.

"Успехите ни се дължат на работата в националния отбор. В момента имаме много силен отбор. Всеки е способен на да спечели квота и медал от Олимпиада. Хората отвън се страхуват от нас. Признават ни и ни уважават. За да се подобрим, трябва да си сверяваме часовниците със силни лагери", заяви българският боксьор.

Накрая селекционерът на боксовите ни национали при мъжете обеща златен медал от предстоящата Олимпиада.

"През май месец има втора квалификация, където ще искаме още две квоти. Амбицирани сме и всички са подготвени. Съжалявам за Радослав Росенов. Той е готов за квота. Рами е готов да бъде лидер. Работи със сърцето си. Обещавам на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, че ще спечелим златен медал от Олимпиадата", категоричен е Жоел Арате.

Цялото интервю с Рами Киуан и Жоел Арате гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова е претърпяла операция
Корнелия Нинова е претърпяла операция
Терзиев призова протестиращите в София срещу вота в Русия да изразят мирно позицията си
Терзиев призова протестиращите в София срещу вота в Русия да изразят мирно позицията си