НОВИНИ

Георги Костадинов пред БНТ: Могат да се постигнат резултати с националния отбор, но трябва работа (ВИДЕО)

Футболистът на АПОЕЛ Никозия се завръща в националния отбор на България.

Георги Костадинов
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 17.03.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на АПОЕЛ Никозия Георги Костадинов даде интервю за предаването "Арена спорт" по повод завръщането му сред повиканите в националния отбор на България.

Полузащитникът за последно игра за "лъвовете" преди 2 години, когато изигра 74 минути при нулевото равенство с Грузия в Тбисили през юли 2022 г.

"Смятам, че за всеки е чест и отговорност да е сред избраниците. Очаквам да проведем добър лагер и да изиграем добри мачове, с които да покажем израстване", сподели Костадинов

За националите предстоят срещи с тимовете на Танзания (22 март) и Азербайджан (25 март), които са част от приятелския турнир FIFA Series и ще се проведат в Баку. И двата мача ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 и на нашия сайт bntsport.bg!

"Всички отбори се развиват бързо. Азербайджан победи Швеция, а Танзания бе участник в Купата на Африка. Отборите притежават класа и достойнство. Няма мач, който да не е важен. Във всеки мач се търси резултат. Всеки един резултат се цени, особено за по-младите футболисти. Няма как да търсиш трансфер зад граница без добри резултати. Всички знаем, че новият селекционер носи нов заряд. Проблемите са комплексни. Нямаме футболисти, които да играят на високо ниво. Трябва да се викат футболистите в най-добра форма", допълни той.

Носителят на Купата и Суперкупата на България има 37 мача и 3 гола с националната фланелка, като любопитното е, че попаденията му идват в поредни мачове срещу Беларус, Швеция и Нидерландия през 2017 година.

"Надявам се и сега да имам този шанс. Смятам, че резултати могат да се постигнат но трябва работа. Целите са да играем добър футбол и да побеждаваме", твърди Костадинов.

Накрая халфът на АПОЕЛ Никозия обърна внимание и на случващото се в клубния му отбор, изразявайки надежда, че той и съотборниците му могат да спечелят трофей през този сезон.

"Шампионатът е доста оспорван. Има 6-7 отбора с добър бюджет. Имаме сериозен треньор. Надявам се да стигнем до жадуваната купа. Травмата ми не бе много лека, но се надявам да нямам повече притеснения до края на сезона", завърши Георги Костадинов.

Цялото интервю можете да гледате във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терзиев призова протестиращите в София срещу вота в Русия да изразят мирно позицията си
Терзиев призова протестиращите в София срещу вота в Русия да изразят мирно позицията си
Лъчезар Димов пред БНТ: Предвидили сме много промени в детско-юношеския футбол
Лъчезар Димов пред БНТ: Предвидили сме много промени в детско-юношеския футбол