НОВИНИ

Ръст на чуждестранни туристи в турските морски курорти

ръст чуждестранни туристи турските морски курорти
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:28, 16.08.2020
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Турските морски курорти са все по-пълни с чуждестранни туристи, след като редица държави премахнаха ограниченията за пътуване на свои граждани в чужбина.

Турските медии съобщават за значителен брой туристи от Русия, Украйна, Северна Македония и Израел, които летуват в почивните комплекси и плажовете на курорта Мармарис.

Чуждестранните туристи намират за задоволителни мерките, въведени в хотелите и комплексите срещу коронавируса. Това са измерване на температурата, дистанция - на плажа и в хотела, обслужващият персонал да е с предпазни маски.

А в съседна Гърция, която вчера затегна допълнително мерките по туристическите дестинации, отчитат спад от над 74 % на пътниците по летищата през седемте месеца на тази година. От агенцията за гражданска авиация са категорични, че пандемията от коронавирус продължава да бележи драстичен спад в пътуванията.

Вчера и Хърватия, която също е една от най-популярните туристически дестинации, с голямо нежелание въведе нови ограничителни мерки, след като регистрира над 200 заразени за денонощие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа на пътя Бургас - Ветрен, има пострадали
Верижна катастрофа на пътя Бургас - Ветрен, има пострадали
43 години без Краля на рокендрола - Елвис Пресли
43 години без Краля на рокендрола - Елвис Пресли