НОВИНИ

Край на купоните в Гърция - затягат мерките за таверни, заведения и нощни барове

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:04, 15.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Гърция отбелязва Успение Богородично със строги мерки срещу COVID-19. Заради растящия брой заразени правителството в Атина въведе нови ограничения, които ще са в сила до 24 август. В по-голямата част на Гърция заведенията, кафенетата и нощните клубове ще работят с ограничено работно време.

Край на големите групи в гръцките таверни. На маса вече могат да сядат само четирима, а на събирания в заведенията не могат да присъстват повече от девет души. Край и на дългите нощни забавления - повечето ресторанти и кафенета в Гърция ще затварят в полунощ и ще могат да отварят в 7 ч. сутринта.

Никос Хардаляс, зам.-министър по гражданска защита: Забранява се и събиране на повече от 50 души на едно място при организиране на обществени събития.

С настъплението на втората вълна на COVID-19 най-критично е положението в Испания. През последните 15 дни там са регистрирани над 50 000 нови случая. Повечето от заразените са под 35 години.

В много райони на Европа продължава транспортният хаос, предизвикан от решението на Лондон да въведе карантина за пристигащи от Франция, Нидерландия и още четири държави. Мярката влезе в сила тази сутрин и принуди хиляди британци да сложат край на ваканциите си.

В Русия, учените от изследователския институт Гамалея обраха овациите за СПУТНИК - 5 - разработената от тях ваксина срещу СОVID-19. Днес беше произведена първата партида от нея. От Москва заявиха, че вече имат поръчка от 20 държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден антиправителствен протест с карикатури в Русе
Пореден антиправителствен протест с карикатури в Русе
Пловдивският митрополит Николай благодари за подкрепата на държавата
Пловдивският митрополит Николай благодари за подкрепата на държавата