ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
Засилен контрол за празниците: Цивилни полицейски коли ще...
Чете се за: 01:22 мин.
Разпети петък е - най-тъжният ден за християнския свят
Чете се за: 02:15 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Расте броят на баровете за продан в Пловдив

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 01:02 мин.
Икономика
Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време -:-
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
      Слушай новината
      00:00
      00:00

      Увеличи се броят на баровете и ресторантите, които се предлагат за продажба на имотния пазар. В Пловдив, който беше Европейска културна столица, се отвориха много нови заведения и там сега кризата се усеща силно.

      Брокерите прогнозират, че в началото на новата година цените на тези имоти ще паднат заради завишеното предлагане.

      В Пловдив на седмица излизат по две нови оферти за продажба или наем на заведения за обществено хранене или кафенета. Тъй като търсене няма, натрупването на подобни имоти вече е голямо.

      "Миналата седмица имаше няколко и то доста качествени оферти за продажба на цели бизнеси направо, защото помещения като заведения, ресторанти за обществено хранене много трудно може да бъде приспособено за нещо друго", каза брокерът Мирослав Язов.

      Цените, на които се предлагат, се движат средно между 800 и 1000 евро за квадратен метър с включено оборудване.

      "Цените са им високи. Няма да има някакви сделки в момента", уточни Мирослав Язов.

      Очакванията са продажбите да започнат през февруари - март, когато е възможно цените да паднат. За момента една част от заведенията са се ориентирали към кетъринг и разчитат да получат обещаните от държавата финансови помощи.

      "Ще се мъчим до край. Аз се занимавам толкова години с това нещо, аз съм си готвач човек, няма как да спра, какво да правя, това ми е бизнеса само това умея да правя. Аз мога да готвя, да правя десерти, да правя хляб", споделя Николай Боруков, управител на ресторант.

      Допреди година в града ежедневно отваряха врати нови заведения.

      "Те се отваряха покрай 2019-а - бума на европейска столица. Много външни фирми влезнаха от София, Варна и т.н., но пазарът се ограничи до минимум", каза Николай Боруков.

      Ръст в предлагането има и на всякакви търговски площи - магазини, офиси, хотели. Продават се обаче основно апартаменти, в които хората инвестират спестяванията си.

      ТОП 24

      Най-четени

      Водещи новини

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?