Раздават пенсиите в Бургас при строги мерки за безопасност

от БНТ
16:21, 07.04.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Изплащането на пенсиите в пощенските клонове на Бургас започна при стриктни мерки за хигиена и пропускане.

Във всички пощенски станции има поставени диспенсъри с дезинфектант, а община Бургас е предоставила 6500 маски за многократна употреба на 27-те пощенски клона в града и в съставните селища.

В 10 часа опашката пред Старата поща в областния град е от около десетина човека. Охраната на вратата пуска по един човек.

"Ще проявим малко търпение, това да е", споделя пенсионерка.

БНТ: Нямате маска? - Нямам, не ми трябва, каза възрастна дама.

На входа на пощата обаче служител раздава маски и поставянето им е задължително. Бургаското регионално управление отговаря и за пощенските станции на Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Лиляна Драгоева - директор "Югоизточен регион" Български пощи: Във всичките близо 500 станции сме създали ред, така че да няма струпване. На всички разясняваме, че в периода на пенсии ще се създаде т.нар. "времеви коридор", в който приоритетно ще обслужваме пенсиите, като ги молим да спазват графиците, да бъдат с маски, да бъдат на разстояние.

Служители на Община Бургас от детски градини и ясли дезинфекцират салоните на всеки два часа. От пощата казаха, че по принцип активното раздаване на пенсиите става до обяд. Осигурена е и възможност трудноподвижните възрастни хора да получат парите си вкъщи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Може ли болницата в Провадия да приема пациенти с COVID-19?
Може ли болницата в Провадия да приема пациенти с COVID-19?
Нова измама: Възрастна жена даде 1600 лв. за инжекция срещу коронавирус
Нова измама: Възрастна жена даде 1600 лв. за инжекция срещу коронавирус