НОВИНИ

Раздават вода, ободряващи напитки и закуски на преминаващите през ГКПП "Калотина"

раздават вода ободряващи напитки закуски преминаващите гкпп калотина
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 07.08.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Безплатна бутилирана вода, ободряващи напитки и леки закуски получават преминаващите през ГКПП "Калотина". Съвместната инициатива е на ръководството на МВР и на посланика на Република Турция у нас.

Инициативата беше обсъдена на работна среща на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с Н.Пр. Айлин Секизкьок, състояла се на 11 юни т.г. в министерството. Тогава страните разгледаха възможностите за сътрудничество с оглед намаляване на напрежението през летните месеци, когато трафикът през ГКПП "Калотина" е особено натоварен.

Месец по-късно, на 18 юли, представители на българската и турската страна направиха съвместно посещение на пункта и на място се запознаха със ситуацията и създадената организация.

Там възникна идеята, предвид високите температури и интензивния трафик, екипи на Българския червен кръст и на Турския червен полумесец да предоставят възможност на преминаващите да се освежават в обособена зона за отдих.

В хуманната инициатива на КГПП "Калотина" днес се включиха Н.Пр. Айлин Секизкьок, председателят на БЧК Христо Григоров, директорът на РДГП - Драгоман комисар Тодор Зимбилев и директорът на ГПУ - Калотина комисар Кирил Дамянов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обмислят ограничения за електрическите тротинетки в Италия
Обмислят ограничения за електрическите тротинетки в Италия
Здравното министерство: Възможно е заразяване с COVID-19 между двете дози на ваксината
Здравното министерство: Възможно е заразяване с COVID-19 между двете дози на ваксината