Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Разследващите: Кристиан е ускорил до над 140 км/ч, нямал е намерение да спре

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:11, 22.04.2020
79383
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Прокуратурата промени обвинението на Кристиан Николов - той вече ще отговаря за умишлено убийство на Милен Цветков. Софийският градски съд трябва да реши в следващите часове дали да го остави в ареста.

Резултатите от направените изследвания показват, че Николов е седнал зад волана след употребата на 4 различни вида наркотици, със съмнение и за 5-ти. Прокуратурата поиска постоянен арест на Николов, защото, ако е на свобода, може да извърши друго престъпление или да се укрие.
Симона, приятелката на Кристиан, и Георги - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, остават на свобода срещу гаранция от по 10 000 лева.

Резултатите от направените изследвания показват, че Николов е седнал зад волана сред употребата на амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам.

Според наши източници, разследващите проверяват данни, че Кристиан се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още "сатанинския наркотик". Веществото е дериват на адреналина.

Внимателните анализи на събраните до момента доказателство, както анализа на записите на охранителни камери в района, показват, че най-вероятно автомобилът на Николов се е движил със 120 км/ч като е ускорил до над 140 км/ч, когато е ударил колата, управлявана от Милен Цветков.

Изводът на разследващите е, че Кристиан не е имал намерение да спре и поради тази причина те преквалифицират обвинението в умишлено убийство.

Излезе и друга катастрофа със същия автомобил от преди три години. По време на нея има причинена средна телесна повреда. За нея на съд е предадена майката на Кристиан Николов - Десислава Пешева. Нейната наказателна отговорност е заменена заради чистото и съдебно минало с административна санкция - глоба.

Съмненията на разследващите са, че тогава Пешева е поела отговорност за катастрофа, която е причинена от сина и Кристиан. По тази причина Върховната касационна прокуратура изземва това вече приключило дело и ако събере достатъчно доказателства е възможно да го възобнови.

Екипът ни потърси Десислава Пешева за коментар, тя обаче се скри от нашата камера.

Днес станахме свидетели на втора катастрофа на същото това кръстовище. Има един пострадал откаран в болница, но е без опасност за живота

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три варианта за дистационно подаване на заявление за еднократна помощ от 375 лева
Три варианта за дистационно подаване на заявление за еднократна помощ от 375 лева
Cupffee внесе доза позитивизъм и добро настроение в БНТ
Cupffee внесе доза позитивизъм и добро настроение в БНТ