НОВИНИ

Разследват трагичния инцидент с блъснатата и убита на зебра жена в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
07:22, 04.12.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

70-годишна жена загина на пешеходна пътека в Русе. Блъсната e от лек автомобил, докато пресича един от най-оживените булеварди в града "Липник“.

Инцидентът е станал по обяд, при суха настилка и нормална видимост. Лекият автомобил е управляван от 61-годишен мъж. Платното, което пешеходката е пресичала, е с три ленти, а самата пешеходна пътека е повдигната и обозначена със знаци.

Хора, които често минават оттук, коментираха, че мястото е опасно, защото участъкът е прав и много шофьори карат с превишена скорост. И често стават инциденти в района, даже и на кръстовището, където има светофари.

"Често не спират. Трябва да ги изчакаш малко да намалят, да спрат и тогава пресичаш, защото иначе не е сигурно. Скоро бяха блъснали една жена точно отсреща. Никой не се съобразява. Има подобие на легнал полицай, но това не пречи да преминават с бърза скорост”, коментира Пламен Стефанов.

"Трябва съзнание. Трябва да се внимава много – и от едната, и от другата страна. Защото колата дошла тук на един метър - пак не е правилно”, каза Вълко Вълков.

Какви са причините и обстоятелствата за инцидента ще изяснява досъдебното производство. Шофьорът е дал отрицателна проба за алкохол.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 от 31 медицински сестри работят в болницата в Свищов
7 от 31 медицински сестри работят в болницата в Свищов
Пиян шофьор блъсна и уби полицай в Сливенско
Пиян шофьор блъсна и уби полицай в Сливенско