НОВИНИ

Пиян шофьор блъсна и уби полицай в Сливенско

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 04.12.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Пиян шофьор блъсна 35-годишен полицай. Вследствие на катастрофата служителят на МВР е получил тежки наранявания. Откаран е в болница, където по-късно е починал.

Полицаят е бил на пътя около 21.00 ч. на 2 декември между селата Радево и Сокол по сигнал за настъпило пътно произшествие. Полицаят се е намирал до служебния автомобил, който е бил с включени светлини в специален режим на работа, когато е бил блъснат от 39-годишен шофьор на лек автомобил от Стара Загора. Направената проба е показала 0.68 промила алкохол в кръвта на обвиняемия.

Шофьорът е задържан за 72 часа. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на полицейския служител. Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице. Ако бъде признат за виновен, може да получи 15 години затвор.

От прокуратурата припомнят, че преди повече от шест години са изпратили до Народното събрание експертни предложения за промяна на нормативната уредба, чието приемане би позволило бързото санкциониране на управляващите МПС шофьори, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

"Колегите отива на сигнал на друго претърпяно произшествие. Посещават го и след свършената работа от тях настъпва този така тежък инцидент. Върху тях връхлита друго МПС, удряйки челно служебния автомобил. Нашият колега Тодор Тодоров е бил непосредствено зад автомобила и поема сериозно с тялото си удара, получава много тежки травми и впоследствие почива”, обясни началник сектор ”Охранителна полиция” към РУП Нова Загора Красимир Алексиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват трагичния инцидент с блъснатата и убита на зебра жена в Русе
Разследват трагичния инцидент с блъснатата и убита на зебра жена в Русе
Италия забрани пътуванията, въведе вечерен час за Коледа и Нова година
Италия забрани пътуванията, въведе вечерен час за Коледа и Нова година