Реал, Барса и Ювентус спечелиха делото срещу УЕФА

от Борил Гочев
11:12, 31.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
реал барса ювентус спечелиха делото уефа
Слушай новината

Отборите на Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус излязоха с изявления, според които се очаква от Европейската футболна централа УЕФА да отменят санкциите срещу тях във връзка със създаването на Европейската суперлига.

Решението е било разпоредено от съда, който също така е уведомил УЕФА, че централата може да получи тежки финансови санкции, ако не отмени наказанията на трите гранда.

Ето с какво съобщение излязоха от ръководството на "Белия балет"

"Барселона, Ювентус и Реал Мадрид изразяват задоволството си от приетото днес съдебно решение, нареждащо УЕФА да отмени незабавно всички свои действия срещу клубовете-основатели на Европейската Суперлига, включително окончателното досие на дисциплинарното производство, открито за гореспоменатите три клуба и за отмяна на глобите и други ограничения, наложени на останалите девет клуба-основатели, като условие те да не подлежат на дисциплинарно производство от УЕФА."

В допълнение от клуба споделиха още, че ще продължат да работят по проекта за Суперлигата, тъй като продължават да вярват в неговия успех.

"Радваме се, че отсега нататък няма да бъдем подложени на постоянни заплахи от страна на УЕФА. Оставаме ангажирани с целта да развием проекта на Европейската Суперлига по конструктивен и равноправен начин, като вземаме предвид феновете, играчите, треньорите, клубовете, лигите, националните отбори и международните асоциации и федерации. Ние сме наясно, че има елементи от нашето предложение, които трябва да бъдат преразгледани и, разбира се, подобрени чрез диалог и консенсус. Продължаваме да се доверяваме на успеха на този проект, който винаги ще уважава разпоредбите на Европейския съюз."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Приоритетите, които чухме вчера, повтарят свършеното от служебното правителство
Стефан Янев: Приоритетите, които чухме вчера, повтарят свършеното от служебното правителство
При пътуване до Германия - отрицателен тест или сертификат за ваксинация
При пътуване до Германия - отрицателен тест или сертификат за ваксинация