НОВИНИ

Реал Мадрид отблъсна щурма на Панатинайкос (ВИДЕО)

Испанците нанесоха нов удар по самочувствието в на действащите шампиони в Евролигата

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:50, 17.10.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Реал Мадрид отблъсна щурма на Панатинайкос (ВИДЕО)
Снимка: Real Madrid Basket/X

Реал Мадрид надигна глава в Евролигата. Селекцията на Чус Матео матира Панатинайкос с 90:86 в среща от четвъртия кръг, изиграна в "Уизник Сентър". Испанците настъпиха газта още от самото начало и през целия мач държаха съдбата в ръцете си, нанасяйки второ поредно поражение на състава на Ергин Атаман в турнира на богатите. Освен това "белите" взеха частичен реванш от миналия сезон, когато преклониха глава на финала в най-комерсиалната клубна надпревара именно срещу гърците.

По този начин срещу името на мадридчани личат по две победи и две загуби, колкото имат и действащите първенци в турнира.

Домакините отправиха сериозно послание още в откриващите минути, в които за отрицателно време погледнаха смело към двуцифрената разлика, изкована от точните стрелби на Факундо Кампацо, Джанан Муса и Ели Ндайе. Йоанис Папетру и Хуан Ернангомес загатнаха за офанзивния потенциал на гостите, но доза магия от Кампацо изведе испанците с 9 точки в края на встъпителния период.

„Белите“ заложиха на защитата в следващата десетка и това им донесе достатъчно спокойствие в опитите си да диктуват събитията на паркета. Папетру и Ернангомес отново бяха основните оръжия на гърците, а Кендрик Нън също показа признаци на възможностите си в нападение. Все пак мадридчани имаха противодействие за всичко, което им предлагаха техните съперници и се оттеглиха в съблекалнята при 43:38.

Рецитал на Муса бе катализатор на нов подем за „лос бланкос“ на старта на третата част. Усилията, дело на Нън и Папетру, дадоха основание на „детелините“ да мечтаят за обрата, но Алберто Абалде, Кампацо и Муса се погрижиха да тласнат „лос меренгес“ с 12-точков актив след 30 минути игрово време.

Актуалният първенец в Лига Ендеса контролираше и откриващите моменти в заключителната четвърт. Офанзивният арсенал на Джеди Осман, Нън и Ернангомес накараха „зелените“ да възкръснат от пепелта, както и усещането за интрига. Последва светкавичен отговор от Валтер Таварес, Марио Хезоня и Кампацо, които смъкнаха напрежението тима от Мадрид и сложиха точка на спора във финалните акорди.

Факундо Кампацо окрили Реал със своите 19 точки, 5 борби и 6 асистенции. Джанан Муса се разписа с 15 точки, Алберто Абалде го последва с 13, Габриел Дек финишира с 11.

Кендрик Нън се развихри за гъркините с 23 точки и 6 асистенции. Хуан Ернангомес се отчете с 16 точки, Джеди Осман записа 13, Йонис Папетру завърши с 12.

На 24 октомври (четвъртък) Реал ще домакинства на Цървена звезда, докато ден по-късно "детелините" ще имат визита на Фенербахче.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Циципас достигна до четвъртфиналите в Антверп
Циципас достигна до четвъртфиналите в Антверп