НОВИНИ

Реал Мадрид с убедителен успех над Елче в Ла Лига

реал мадрид предупреди футболистите ограничат контактите
bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 20.10.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид записа убедителна победа с 3:0 при визитата си на опашкаря Елче в двубой от междинния 10-и кръг на испанската Ла Лига. Още в 6-ата минута Бензема откри резултата за "лос бланкос", но попадението му бързо беше отменено заради засада на асистиралия му Винисиус. Пет минути по-късно Карлос Клерк изби удар именно на французина малко пред голлинията. Атаката обаче продължи и така Валверде се разписа с шут от дъгата на наказателното поле за поредния си гол от далечно разстояние през сезона. Малко след това Родриго падна в наказателното поле, но съдията дори не се замисли дали да посочи бялата точка. В 20-ата минута Хосе Моренте стреля след центриране от корнер, но го направи неточно.

Шест минути след това Алаба вкара красив гол след негови двойни подавания първо с Валверде, а след това и с Бензема, но ВАР отмени попадението заради засада на нападателя. Домакините отговориха с опасен изстрел на Николас Фернандес, който обаче беше избит от Андрий Лунин в корнер. След неговото изпълнение Бойе също пробва мерника си, но вратарят улови топката. В 42-рата минута мачът беше прекъснат заради нужда от медицинска помощ на трибуните, но играта беше подновена след само три минути.

Втората част започна с възможност пред Бойе да се разпише, но волето му от добра позиция се оказа разочароващо. В 61-вата минута Бензема прати топката в противниковата мрежа, но и този негов гол беше отменен поради засада на асистиралия му Даниел Карвахал. В 68-ата минута Едгар Бадия улови слаб удар на Родриго, но така или иначе щеше да бъде маркирана засада на Бензема. Две минути по-късно Клерк стреля с глава от упор, но Лунин съумя да избие топката в корнер.

В 75-ата минута Бензема комбинира с Родриго и с шут по земя отбеляза нов гол, който този път беше признат за редовен. В 88-ата минута резервата Есекиел Понсе пропусна да вкара почетно попадение за домакините. За сметка на това само минута по-късно Асенсио оформи крайния резултат с точно воле след центриране на Родриго.

Реал Мадрид има 28 точки от 30 възможни и увеличи аванса си на върха на 6 точки преди мача на втория Барселона срещу Виляреал. Елче е на дъното с едва 3 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Ангелов: Не сме обсъждали да оттеглим кандидатурата на Росен Желязков
Костадин Ангелов: Не сме обсъждали да оттеглим кандидатурата на Росен Желязков
Кристиано Роналдо си тръгна преди края на мача Манчестър Юн - Тотнъм
Кристиано Роналдо си тръгна преди края на мача Манчестър Юн - Тотнъм