НОВИНИ

Редник Марио Пейчев спасил двама души при тежката катастрофа край Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 17.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
Общество
Слушай новината

Войник от Благоевград помогна за спасяването на младежи от горящ автомобил. Редник Марио Пейчев, заедно с други шофьори, успяват да спасят две млади момчета, катастрофирали край Благоевград тази сутрин. За съжаление, третият пътник в горящата кола е загинал.

Към 5:10 ч сутринта на входа на града редник Марио Пейчев вижда спрели автомобили, дим и суматоха. Млади мъже са катастрофирали, в безсъзнание са, а колата им е в пламъци.

От далече забелязах, че нещо гори, вече имаше спрели автомобили. Аз пристигнах веднага след тях, момчето точно го вадеха от автомобила и аз спрях зад тях. Веднага тръгнах да им помагам и се върнах за пожарогасител, че никой не гасеше колата, колата гореше и то доста, разказва редник Марио Пейчев.

Редник Пейчев пръв започва да гаси огъня от страната на пътниците в автомобила, за да могат да бъдат извадени на безопасно място.

Почнахме да гасим, но беше крайно недостатъчен един пожарогасител. Вече и други коли започнаха да спират, да се дават и други пожарогасители. Шофьор на автобус също спря. Той също помагаше, но просто огъня не можа да се потуши, допълва редник Марио Пейчев.

Един загинал при тежка катастрофа на пътя Е-79 преди Благоевград

С общи усилия мъжете успяват да извадят от колата двамата пътници на предните седалки. Третото момче, за съжаление, загива.

И въпреки че помага за спасяването на два човешки живота, действайки бързо, адекватно и без паника, Марио Пейчев не се чувства герой.

Всеки на мое място би постъпил така без значение дали е военнослужещ или е цивилен гражданин, всеки, както имаше и други цивилни граждани, по същия начин постъпваха. В тази ситуация няма място за паника, иначе грешки стават, казва редник Марио Пейчев.

Пострадалите при катастрофата младежи са в тежко състояние, но без опасност за живота.

Репортер: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лаура Кьовеши и Иван Гешев обсъдиха корупцията и организираната престъпност
Лаура Кьовеши и Иван Гешев обсъдиха корупцията и организираната престъпност
Трима българи стартират днес участието си на Европейското по бокс за младежи
Трима българи стартират днес участието си на Европейското по бокс за младежи