НОВИНИ

Регионалният министър: Пътноподдържащите фирми са готови за зимния сезон

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 28.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пътноподдържащите фирми са готови за зимния сезон, а всички договори с държавата вече са сключени. Това увери в Бургас регионалният министър арх. Иван Шишков.

Той не очаква сериозни проблеми със снега по пътищата през следващите дни, въпреки обявения за днес жълт код за снегонавяване в 8 области у нас.

"Единствено през прохода Троян - Кърнаре временно е било спряно движението само за товарни автомобили заради навяване, като цяло към този момент няма никакъв проблем, логично е при този малък сняг да не очакваме да има някакъв проблем. Договорите са сключени, проблеми няма в тази посока. Сумите за зимното поддържане на пътищата са свързани с атмосферните условия - тоест колкото е по-лоша зимата, толкова по-скъпо ще ни излезе зимното почистване. Зимното почистване е във връзка с реално извършеното количество работа", заяви арх. Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството.

Съдът отчете още, че част от лицата, за които се твърди, че са организирали трафик на хора и са подпомагали обвиняемите, са на свобода и не са задържани. Като адвокат Аделина Натина коментира пред журналисти, че телефонът, свързан с арабския гражданин, е активиран в Турция и му е даден в Турция от трафикантите, които са го превели в България. Като не е известно след активацията още колко хора са го ползвали.

По думите ѝ турските власти не твърдят, че Топал, Калак и Аксакал са свързани по някакъв начин с атентата. Тя добави, че по делото вчера са внесени още десет тома материали. Адвокат Тодор Тодоров, който защитава Абдулрами коментира, че няма никакви доказателства досега, че от намерения телефон са водени разговор с някого от групата на терористите. Това са предположения на турските специални служби и в момента всички задържани са плод на техните действия, нашите следват указанията им и ги изпълняват.

В момента очакваме материали от турските служби за евентуалното използване на телефона, добави Тодоров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Португалия - Уругвай от 21:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Гледайте Португалия - Уругвай от 21:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Консулът ни в Рим пред БНТ: Италианските власти потвърдиха, че една от жертвите на остров Иския е българка
Консулът ни в Рим пред БНТ: Италианските власти потвърдиха, че една от жертвите на остров Иския е българка