Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Регионалният министър: Проблемът с язовирите в страната е по-голям от този с магистралите

от БНТ
22:28, 20.09.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
иван шишков
Слушай новината

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков заяви, че проблемът със строителството и ремонтът на язовири в страната ни е по-голям от този с магистралите. Шишков разкритикува предишното ръководство на министерството, че нищо не е направило за "може би най-мащабното незаконно строителство, което държавата си е позволила между 2018 и 2020 година".

Министър Шишков уточни, че при проверки предишният служебен кабинет е установил, че голям брой язовири нямат строителни книжа, което е задължително и при основен ремонт. По думите му неговият предшественик вместо да разкрие незаконните действия, формирана работна група стигнала до заключението, че въпросните ремонти на язовири са били допустими, тъй като за тях е имало аварийна ситуация.

"Финансовата облага или каквото и да се е случило е станало 2018 - 2020 година, т.е. тогава са давани парите, тогава основно се е извършвало строителството. В предишния служебен кабинет констатирахме тези проблеми. Аз затова казвам, че е възможно да се търси решение да не бъдат съборени язовирите. Основната цел на това служебно правителство е не само да покажем проблемите, които са се случили назад във времето, а да дадем и предложение за оправяне на проблемите", каза Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Невяна Владинова след СП по художествена гимнастика: Обратно по местата, ние водим
Невяна Владинова след СП по художествена гимнастика: Обратно по местата, ние водим
Мощният тайфун в Япония взе 4 жертви
Мощният тайфун в Япония взе 4 жертви