НОВИНИ

Рекордни 75 000 заразени с COVID-19 за денонощие в САЩ

рекордни 000 заразени covid денонощие сащ
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:47, 17.07.2020
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Броят на заразените с коронавирус през последния ден в САЩ достигна 75 000 души, което е с около 7 000 (около 10%) по-високо от предишното рекордно ниво, регистрирано само преди седмица, пише "Ню Йорк Таймс".

Предишната най-висока степен на зараза е била 68 000 души и е достигната в петък миналата седмица.

Средното ниво на нови инфекции на ден през последните седем дни, но без да се взема предвид най-новия рекорд, е 63 000.

В същото време цифрите са значително по-високи от тези, регистрирани в САЩ по време на избухването на пандемията през април, когато лекарите откриваха около 30-40 хиляди нови случаи на ден.

Изданието отбелязва, че данните може да се дължат на забавяне в предоставянето на събраните данни от местните здравни заведения, когато информацията, натрупана през седмицата, се публикува до последния работен ден от седмицата.

Това се случи например в Сан Антонио. Нови данни за смъртността също са регистрирани например във Флорида, като там са починали 156 пациенти.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоява, че увеличението на броя на заразените се дължи на по-широкото разпространение на тестовете в сравнение с пролетта.

Тези твърдения обаче са критикувани от от експерти, според които в някои щати тестовете са дори по-малко отпреди три месеца, но има повече случаи на болни хора.

Според университета "Джонс Хопкинс" – в САЩ са открити над 3,56 милиона случая на инфекцията, починалите от COVID-19 са 138 267 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тити Папазов: Няма да се провалим
Тити Папазов: Няма да се провалим
Разгромен успех над СПАЛ изведе Интер на втора позиция в "Серия А"
Разгромен успех над СПАЛ изведе Интер на втора позиция в "Серия А"