НОВИНИ

Ремонт на пътя Русе-Кубрат - през септември. Протестите продължават

bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 03.07.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Лошото състояние на пътя Русе-Кубрат стана причина за експресна среща на председателя на АПИ Георги Терзийски и кметове на населени места от региона. На нея стана ясно, че дългоочакваният ремонт на проблемния участък ще стартира през есента.

През септември започва строителството на 47 км от пътя Русе-Кубрат и се очаква следващото лято той да е готов. Това каза в Русе председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.

Георги Терзийски, председател на УС на АПИ: Срокът за изпълнението е 10 -месечен след подписването на акта за откриване строителната площадка. Т.е. септември започваме строителството, догодина лятото ще може да се пътува по един рехабилитиран, обновен, безопасен път.

По думите на Терзийски, тази година Агенция "Пътна инфраструктура" започва с процедурите на отсечките от Русе до Бяла и на обхода край Бяла от магистралата Русе-Велико Търново.

Георги Терзийски, председател на УС на АПИ: Това е свързано с много подготовка и много работа на експертите на Агенцията. Разберете, докато се стигне до строителство, има една невидима за никой работа по освобождаване на трасето, по отчуждителни процедури, обезщетения, обжалвания...По-рано от 2021 г. края няма да успеем да стигнем до строителство.

В същото време жителите на седемте населени места, които са недоволни от състоянието на пътя Русе-Кубрат, заявиха, че насроченият за събота протест остава.

Организаторът му Александър Михайлов уточни, че главният път Русе-Разград няма да бъде блокиран, но каза, че през следващите месеци протестите ще продължат.

Александър Михайлов, организатор на протеста: Ще правим протести, ако трябва всяка седмица.

Стоян Стоянов: Всяка година правим ремонт по колите с -гуми, джанти, окачване. И просто не се търпи това.

Протестиращите допълниха, че единственото условие да не излязат на пътя е още в петък строителни машини да започнат ремонт на участъка Русе-Кубрат.

Репортер: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маймуни, заразени с коронавирус, имат краткосрочен имунитет
Маймуни, заразени с коронавирус, имат краткосрочен имунитет
Париж откри изложба, посветена на Кристо
Париж откри изложба, посветена на Кристо