НОВИНИ

Ремонт причини огромно задръстване на "Аспаруховия мост" във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 02.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Огромно задръстване има на "Аспаруховия мост" във Варна. Причината е ремонт на фуга в платното в посока Бургас - Варна. От Областното пътно управление съобщиха, че движението ще става двупосочно в платното за Бургас до 15.00 ч.

Към обяд ситуацията на "Аспаруховия мост" вече е почти спокойна. Движението е двупосочно, като едната лента от платното, което води от Бургас към Варна, е затворена за ремонт. Не такава беше ситуацията днес към 10.00 ч. сутринта. Клипове на наши зрители показваха, че колите са задръстили пътя почти до центъра на Аспарухово. Причината е, че се прави ремонт на фуга, която създава проблеми от края на 2019 година. Тогава БНТ първи даде гласност за опасността, за която алармираха и наши зрители.

През месец май миналата година на мястото беше монтирана нова дилатационна фуга. Това е конструкция, която се поставя напречно на платното, за да компенсира разширяването и свиването при разлика в температурите. През януари тази година там вече беше направен малък ремонт. В момента се работи по друг участък на същата фуга, тъй като като парче от нея се е отчупило, съобщиха за БНТ от Областното пътно управление във Варна.

До 15.00 ч. днес се очаква да завърши частичният ремонт, за да се нормализира движението. До края на ремонта трафикът преминава двупосочно в платното от Варна за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, за да не се стига и до други проблеми.

Репортер: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът с изсечената гора край Варна: Какви са обясненията на инвеститора
Казусът с изсечената гора край Варна: Какви са обясненията на инвеститора
Рубльов на първи Мастърс 1/2 финал, поляк изхвърли Циципас
Рубльов на първи Мастърс 1/2 финал, поляк изхвърли Циципас