НОВИНИ

Републиканците в САЩ - по-обединени от всякога

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 17.07.2024
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Слушай новината

Заобиколен от най-малко седем агенти на Сикрет сървис Доналд Тръмп пристигна за втората сесия на републиканската конвенция. От специална ложа той проследи изказванията на доскорошните си политически опоненти, които загърбиха несъгласията си и заявиха безусловната си подкрепа. Сред първите, които декларираха лоялност, беше Ники Хейли, която беше основният опонент на Тръмп в битката за републиканската номинация. Беше посрещната и с аплодисменти, и с освирквания, след като в хода на кампанията се усъмни в психическото здраве на бившия президент.

"В началото искам да изясня нещо - Доналд Тръмп има моята силна подкрепа. Точка!", заяви Ники Хейли, бивш губернатор на Южна Каролина.

Знам, че има американци, които не са изцяло съгласни с Доналд Тръмп, познавам такива, каза Хейли и се обърна към тях:

"Не е необходимо да сте на 100% съгласни с Доналд Тръмп, за да гласувате за него. Вземете мен, например. Аз не винаги съм се съгласявала с него."

Бившият американски президент беше подкрепен и от губернатора на Флорида Рон Десантис, който също беше от основните му конкуренти на първичните избори. Не можем да разочароваме Тръмп, не можем да разочароваме страната, каза той.

"Нека направим 45-ия президент на Съединените щати 47-и президент. Нека се вслушаме в призива на кандидата на нашата партия - да се борим. Да се борим за Съединени щати. Нека да спечелим", заяви Рон Десантис, губернатор на Флорида.

Безапелационна подкрепа за Тръмп изказаха още претендентът на републиканците в първичните избори Вивек Рамасвами, както и сенаторите от Флорида и Тексас - Марко Рубио и Тед Крус. Оказа се, че Тръмп има и четириноги привърженици. Губернаторът на Западна Вирджиния излезе на сцената с кучето си.

"Бейбидог знае каква е причината да спечелим - защото го заслужаваме", каза Джим Джъстис, губернатор на Западна Вирджиния.

Демонстрация на единство сред републиканците е в пълен контраст с атмосферата в лагера на демократите, където не секват призивите Джо Байдън да се оттегли от надпреварата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледам на декларацията, която ПП-ДБ внесоха, като позитивен факт, заяви проф. Екатерина Михайлова
Гледам на декларацията, която ПП-ДБ внесоха, като позитивен факт, заяви проф. Екатерина Михайлова
Рафаел Надал и Каспер Рууд се класираха за полуфиналите в Бостад на двойки
Рафаел Надал и Каспер Рууд се класираха за полуфиналите в Бостад на двойки