НОВИНИ

Доналд Тръмп получи подкрепа за изборите и от опонентите си в Републиканската партия

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:04, 17.07.2024 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
По света
доналд тръмп получи подкрепа изборите опонентите републиканската партия
Слушай новината

Три дни след опита за покушение, бившият американски президент Доналд Тръмп получи подкрепата за Белия дом и на опонентите си в Републиканската партия. Трима негови съперници, включително Ники Хейли, го подкрепиха публично, демонстрирайки единството на републиканците.

Критикуваше, че го "създава хаос", твърдеше, че ако "спечели изборите, "няма да целува пръстена му", казваше, че "самият той е катастрофа" - един от основните опоненти на Доналд Тръмп - бившият американски посланик в ООН - Ники Хейли подкрепи кандидатурата му за Белия дом.

Ники Хейли, бивш губернатор на Южна Каролина: "Президентът Тръмп ме помоли да говоря на конгреса в името на единството. Това беше любезна покана, която приех с радост. Искам да изясня едно нещо - Доналд Тръмп има моето силно одобрение."

Критикувана от голяма част от съпартийците си, заради отношението ѝ към Тръмп, наричана от привържениците му "подпалвачка на войни", Ники Хейли беше посрещната на трибуната със смесени емоции - с аплодисменти и освирквания:

"Трябва да признаем, че има някои американци, които не са съгласни с Доналд Тръмп 100 процента от времето. Познавам някои от тях. И сега искам да се обърна към тях. Моето послание е просто. Не трябва 100 процента от времето да сте съгласни с Тръмп, за да гласувате за него. Вземете пример от мен. Не винаги съм била съгласна с президента Тръмп."

Бившият американски президент беше подкрепен и от губернатора на Флорида Рон Десантис, който също беше от основните му конкуренти на първичните избори за Белия дом в Републиканската партия:

"Нека направим 45-ия президент на Съединените щати, 47-и президент. Нека се вслушаме в призива на кандидата на нашата партия - да се борим. Да се борим за Съединени щати. Нека да спечелим!"

Демонстрация на единство сред републиканците, което е в пълен контраст с атмосферата на демократите. Четири месеца преди президентските избори разцеплението в Демократическата партия заради кандидатурата на Джо Байдън става все още осезаемо.

Днес реч на конгреса на Републиканската партия ще произнесе номинираният за вицепрезидент Джей Ди Ванс. А утре - за първи път след опита покушение реч ще произнесе Доналд Тръмп.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още един депутат напусна парламентарната група на ДПС
Още един депутат напусна парламентарната група на ДПС
Фенербахче обяви трима нови футболисти
Фенербахче обяви трима нови футболисти