НОВИНИ

Рио Фърдинанд си спомни за взривоопасната съблекалня на сър Алекс

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
14:28, 19.05.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Сър Алекс Фъргюсън
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

„Спомням си как Гари Невил беше седнал до мен и не спираше да ме потупва по рамото, като се опитваше да ме успокои: „Рио, стига, остави го – няма да спечелиш.“

Думите са на Рио Фърдинанд, спомняйки си яростната размяна на реплики в съблекалнята с мениджъра на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън. Случката е от съблекалнята на „червените дяволи“ след загубата на четвъртфиналите в Шампионската лига от Байерн Мюнхен през 2010 година.

Устремен напред, тимът на Юнайтед поведе рано в срещата в първия мач в Мюнхен чрез Уейн Рууни, но немският гранд отговори на удара с попадения на Франк Рибери и Ивица Олич.

По време на мача Рио Фърдинанд се разгневи, а причина за това беше решението на Фъргюсън при 1:0 за Юнайтед да замени Джи Сун Парк с Димитър Бербатов.

„Направих неща и казах думи на терена и в тунела, които сър Алекс Фъргюсън не хареса. Това беше голям проблем“, спомни си Фърдинанд в предаването „Vibe with Five YouTube“.

„Водехме в резултата с 1:0 и той пусна Берба (Димитър Бербатов – бел.ред.), мисля. Не бях съгласен със смяната и размахах ръце, питайки го, какво прави. Загубихме мача, влязох в тунела и полудях. Влязох в съблекалнята и мениджърът ме чу. Тогава той каза на едно от момчетата да затвори вратата, дойде до мен и започна да крещи: „За кой се мислиш? Никога не поставяйте под съмнение друго мое действие.“

Разказът на Рио Фърдинанд продължи с обяснение, че от негова страна е последвал отговор към Фъргюсън. След последвалите разменени реплики, на следващия ден идва и извинението. Именитият мениджър обаче не е съвсем готов да забрави бързо случилото се в съблекалнята.

„На следващия ден влязох рано в кабинета на мениджъра, за да се извиня, но той отново се разгневи. Полудя. Извиних се, но трябваше да подбера момента по-добре“, продължи спомените си Рио Фърдинанд.

Манчестър Юнайтед спечели втория мач в Англия с 3:2, но Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите на Шампионската лига заради повече голове на чужд терен.

„Мисля, че дълбоко в себе си Фъргюсън знаеше, че не подхождам към тези неща заради егото си, всичко беше за доброто на отбора“, завърши разказа си Рио Фърдинанд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": 57,9% със сигурност биха гласували на изборите на 11 юли
"Галъп": 57,9% със сигурност биха гласували на изборите на 11 юли
Пирин стартира подготовка за новия сезон в Първа лига на 11 юни
Пирин стартира подготовка за новия сезон в Първа лига на 11 юни