НОВИНИ

Роберто Мартинес: Контролирахме мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 28.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
роберто мартинес контролирахме мача
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес логично остана доволен от класирането на неговия тим за 1/4 финалите, след като "червените дяволи" отстраниха действащия европейски първенец Португалия.

Единственото попадение отбеляза Торган Азар малко преди почивката, а след края на двубоя Мартинес заяви, че ключът към успеха е била адаптацията към играта на "мореплавателите".

"Въпросът не беше колко добри можем да бъдем, а да се адаптираме към играта на Португалия, към това, което те могат да правят най-добре. Опитът беше на тяхна страна, тъй като са действащ шампион, спечелиха и Лигата на нациите. Демонстрирахме невероятна концентрация и много добре се отбранявахме. Контролирахме мача. Вкарахме хубав гол и след почивката, както трябваше да се очаква, Португалия взе инициативата".

Мартинес също така похвали своите футболисти за поведението след почивката и добави, че при по-добър контрол на топката са можели да се възползват по-добре от ситуациите, които им се откриха. Наставникът допълни и, че все още не е ясно състоянието на Кевин Де Бройне и Еден Азар.

"Трябваше да проявим висок морал, да спазваме дисциплината, тактиката и да сме умни. Ако по-добре контролирахме топката и бяхме по-точни в последното подаване, може би щяхме да се възползваме по-добре от рисковете, които пое Португалия. Рано е да се говори за травмите на Азар и Де Бройне. Чакаме диагнозите", коментира още Мартинес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият за тази година туристически кораб акостира в Русе
Първият за тази година туристически кораб акостира в Русе
Какво ще предложи на зрителите "Лято с БНТ"
Какво ще предложи на зрителите "Лято с БНТ"