НОВИНИ

Роберто Мартинес: Разочаровани сме

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:44, 03.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
роберто мартинес разочаровани сме
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес беше в минорно настроение след отпадането на неговия тим от Евро 2020 след загубата с 1:2 от Италия в 1/4 финалите на надпреварата.

Испанският специалист сподели, че поражението е болезнено, но отдаде дължимото на италианците, които по негово мнение са започнали по-добре срещата в Мюнхен.

"Няма как да не сме разочаровани. Тези футболисти не заслужаваха да отпаднат толкова болезнено. Трябва да отдадем дължимото на противника. Италия влезе по-добре в мача. Ние разчитахме на контраатаки", заяви треньорът.

Мартинес похвали своите футболисти за старанието им след почивката и заяви, че ако те бяха стигнали до втори гол, това е щяло да им даде допълнителен импулс.

"След почивката заиграхме по-интензивно и създадохме положения, които пропуснахме. Ако бяхме вкарали втори гол, щяхме да получим допълнителен импулс. Не мога да виня никого. Старахме се, положихме много усилия, но не се получи. Въпреки това, се гордея с отбора, защото всички бяха отдадени на общата цел", каза селекционерът.

Накрая бившият мениджър на Евертън бе запитан и дали ще остане начело на "червените дяволи" и след края на турнира: "Дали ще остана на поста си? Това е сложен въпрос в момент, когато сме толкова разочаровани. Не искам да говоря под влиянието на емоциите", завърши Мартинес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люис Хамилтън остава в Мерцедес до 2023 година
Люис Хамилтън остава в Мерцедес до 2023 година
Днес на Евро 2020: Фаворитът Англия срещу Украйна в първи мач далеч от "Уембли"
Днес на Евро 2020: Фаворитът Англия срещу Украйна в първи мач далеч от "Уембли"