НОВИНИ

Роман Костомаров благодари на всички за подкрепата

авербух роман костомаров съзнание готов бори живота
Снимка: АП архив
bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 09.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

За първи път от няколко месеца руският фигурист Роман Костомаров се свърза с феновете си и им благодари за подкрепата, като заяви, че предстоят още много трудности за него. В момента спортистът се подготвя за операция за протезиране, която може да се извърши в Германия.

Олимпийският шампион при танцовите двойки от Торино 2006 беше хоспитализиран на 10 януари. Тежката пневмония доведе до усложнения, в резултат на които последва ампутация - спортистът, който преди това активно участваше в шоута и проекти на лед, загуби стъпалата над вата си крака и пръстите на едната си ръка. Едва през април започнаха да се появяват съобщения за подобряване на състоянието на Костомаров, а в края на месеца стана известно, че лекарите го подготвят за протезиране. В понеделник спортистът за първи път сам се свърза с феновете, като публикува своя актуална снимка в социалната мрежа и благодари на всички за подкрепата.

„Благодаря на всички, които се притесняваха за мен, молеха се за мен, вярваха, че ще изляза от тази трудна ситуация, която животът ми поднесе! Предстоят още много трудности, но се надявам да се справя с всичко благодарение на моите роднини, близки и лекари, които ме върнаха от онзи свят и работят с мен и до днес. Благодаря на всички ви!", написа Костомаров в социалната мрежа.

Преди да се разболее, Костомаров участва в ледената приказка „Магьосникът от Оз“, режисирана от сребърния олимпийски медалист от 2002 г. Иля Авербух, и играеше в „Ледена епоха“. В момента Авербух провежда турнето "Ледена епоха. Отново заедно“ в подкрепа на Костомаров, по време на което публиката изпраща писма за него. Освен това се планира част от приходите да му бъдат изпратени за лечение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на финансите: До месец ще бъде готов закон за приемане на еврото
Министерството на финансите: До месец ще бъде готов закон за приемане на еврото
Путин: Срещу нашата родина отново се води война
Путин: Срещу нашата родина отново се води война