НОВИНИ

Ромен Балмис - селекционер на националите по ръгби: Няма тайна за успеха - просто много работа и влагане от всички момчета

ромен балмис селекционер националите ръгби тайна успеха просто работа влагане всички момчета
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 30.04.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по ръгби продължи с отличното си представяне през последните няколко години и вчера записа 14-а си поредна победа, надигравайки с 39:19 като домакин състава на Словения в среща от турнира "Ръгби Европа".

Само ден след успеха пък специални гости в студиото на предаването "Арена спорт" бяха селекционерът на "лъвовете" Ромен Балмис, един от най-добрите в български тим Ивайло Иванов, както и коментаторът на двубоя вчера и водещ на предаването "Моят плейлист" по БНТ Васил Върбанов.

Френският специалист Балмис призна, че ключът към успехите на българското ръгби в последно време са усилената работа на всички състезатели в националния тим и допълни, че за предстоящия мач срещу Кипър след две седмици трябва да бъдат изчистени всички грешки в нашите редици, ако искаме да се надяваме на нов успех.

"Няма тайна за успеха - просто много работа и влагането на всички момчета. Човек никога не знае какво ще се случи. Всеки мач е различен. Ясно е, че направихме някои грешки и ще работим върху това да ги отстраним. Това ще бъде много важно за нас, ако искаме да спечелим в Кипър", заяви Ромен Балмис.

Един от изявените ни състезатели Ивайло Иванов пък разкри и какво е внесъл в отбора френският специалист, което е променило облика на "лъвовете"

"Той внесе огромен професионализъм - може би, това ни липсваше преди. Научи ни да бъдем дисциплинирани и да се уважаваме един друг. Този човек успя да ни сплоти и това е, може би, ключово за тези наши резултати", сподели Иванов.

Коментаторът на мачовете на националния отбор по ръгби Васил Върбанов пък изрази радостта си от все повече нарастващия интерес към този спорт у нас и присъствието на все повече хора по трибуните по време на мачовете.

"Някои спортни журналисти казаха, че националният отбор по ръгби в момента събира повече публика от националния отбор по футбол. Някои кисели колеги обаче пък споделиха: "Това не е голямо постижение". Ние обаче сме горди от факта, че успяваме да възпитаме интерес към тези момчета, защото те го заслужават. За последните три години те се изкачиха с 35 места в световната ранглиста в един много конкурентен спорт", заяви Върбанов.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръгби терена в Берковица - заклещен между интересите на общинска управа и частен собственик
Ръгби терена в Берковица - заклещен между интересите на общинска управа и частен собственик
"Файненшъл Таймс": ЕС може да плати само половината сума за отказаните ковид ваксини
"Файненшъл Таймс": ЕС може да плати само половината сума за отказаните ковид ваксини