НОВИНИ

Слънчево време на изток, превалявания и гръмотевици на запад

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 30.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове над Западна и Централна България ще превали и прегърми, докато на изток ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

През нощта на места в Югозападна и Централна Южна България все още ще превалява, но валежите постепенно ще спират. Облачността над цялата страна ще се разкъса и намалее, до предимно ясно, и утре в часовете преди обяд ще преобладава слънчево време, но около и след обяд, главно над Западна и Централна България, отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 20°.

Слънце до обяд и дъжд и гръмотевици в следобедните часове и в планините. Над около 2300 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от югоизток.

На Пиренейския полуостров и в по-голямата част от Централна Европа, ще бъде слънчево, докато на Апенините и Балканите ще има краткотрайни на места значителни валежи, Облачно, с валежи ще бъде в Северна Европа.

У нас във вторник ще бъде предимно слънчево, с максимални температури - между 21° и 26°. В сряда и четвъртък, обаче на много места ще има краткотрайни валежи. Възможно е да са локално инетнзивни и значителни по количество, и с градушки.

Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В петък само на отделни места, главно в Западна България и планинските райони ще превали слаб дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Зехтински пред БНТ: Стадионът на Ботев Пд е невероятен, много се развълнувах по време на мача с Левски
Петър Зехтински пред БНТ: Стадионът на Ботев Пд е невероятен, много се развълнувах по време на мача с Левски
Стадион "Христо Ботев" в Пловдив - една кауза, която вече е сбъдната мечта
Стадион "Христо Ботев" в Пловдив - една кауза, която вече е сбъдната мечта