НОВИНИ

Убитата в Перник жена доскоро е имала ограничителна заповед срещу мъжа си

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:04, 30.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на домашно насилие завърши с убийството на жена в Перник. Анита Димитрова е открита мъртва в дома на съпруга си Димитър Димитров. Той е задържан за умишлено убийство. В семейството е имало конфликти, а мъжът е получил ограничителна заповед да не доближава жената на повече от 50 метра.

Жената е открита мъртва от баща си и двете си деца - на 14 и 16 години. Сигналът за убийството е подаден от едно от децата, каза на брифинг директорът на ОДМВР-Перник.

"Версиите са няколко - патологична ревност, има такива данни, не се изключва. Спор за пари. Версиите са няколко, една по една ще бъдат изчистени, но в основата стои алкохолът, употребата на алкохол", допълни старши комисар Павел Млеканов.

Как е станало убийството тепърва ще се изяснява, засега е ясно, че по жената не е стреляно, но по тялото ѝ са нанесени множество травми.

"Трупът на жената е намерен в семейното жилище в квартал "Изток" в Перник, където в последните два месеца тя е живяла заедно със съпруга си. Установено е, че от началото на годината на съпруга е била издадена ограничителна заповед и на жертвата е предоставена защита, като същият е бил задължен да се въздържа от действия на домашно насилие, както и да не приближава пострадалата и жилището, което обитава на по-малко от 50 метра за срок от 10 месеца. Съответно му е била наложена и глоба", каза Албена Стоилова - говорител на Окръжна прокуратура - Перник.

След като е задържан, мъжът се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Пред близките на жертвата обаче заявил, че не го е извършил той. Димитър Димитров е правил няколко опита за самоубийство и Анита се е връщала да живее при него.

Срещу Димитров е повдигнато обвинение за умишлено убийство, мярката срещу него ще се гледа утре, 1 май. Ако бъде признат за виновен, той може да получи между 10 и 20 години затвор.

Повече вижте в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлин Димитров е първият играч с над 200 гола в Световната купа по хандбал за развиващи се нации
Светлин Димитров е първият играч с над 200 гола в Световната купа по хандбал за развиващи се нации
Ултрамаратонецът Краси Георгиев се самоизолира в стъклена клетка пред НДК
Ултрамаратонецът Краси Георгиев се самоизолира в стъклена клетка пред НДК