НОВИНИ

Мъж застреля петима души в Тексас, властите го издирват

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:38, 30.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Мъж застреля петима, сред които и 8 годишно дете, в Кливланд, щата Тексас. Предполага се, че причина за стрелбата е забележка към нападателя да прекрати упражненията си по стрелба с полуавтоматично оръжие. Заподозреният все още се издирва.

Сигналът за стрелба е получен късно вечерта в събота. Пристигналите на място установяват смъртта на четирима възрастни и дете. Две от жертвите - жени, са успели с телата си да защитят други две деца. Всички загинали са от Хондурас. В момента на инцидента в къщата е имало 10 души.

"Всичко започва привечер. Мъжът излиза, стреля към земята и във въздуха. Прострелвал е пушката си. След това, господинът от съседната къща излиза и казва, че имат малко дете и то се опитва да заспи. А стрелецът казва, че къщата е негова собственост и ще прави там каквото си пожелае. Съседът се прибира в дома си. В следващия момент нападателят нахлува пушка в двора", обясни Грег Кейпърс, шериф на окръг Сан Хасинто.

По информация на полицията предполагаемият извършител е 38-годишният мексиканец Франсиско Оропез. Той се издирва. Властите предупреждават, че е въоръжен и опасен. В търсенето на Оропез, за когото се предполага, че се укрива в гориста местност близо до Кливланд, участват кучета и дрон.

"Да, и преди сме получавали сигнали за подобно поведение на заподозрения. Не мога да кажа точно колко пъти е идвала полицията на този адрес", коментира шерифът Грег Кейпърс.

Съседите разказват, че кварталът не е безопасен и че стрелба се чува често.

"Навсякъде в този квартал се стреля. Винаги звъним на полицията, но те нищо не правят. Особено по празници и в почивните дни - винаги се стреля. Така че, да, снощи чух стрелбата, но си помислих, че е нормално, а не че се случва нещо", каза Вероника Пинеда.

Само преди няколко дни, също в Тексас, след стрелба по време на младежко парти, бяха ранени девет души.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконно сметище се появи на метри от водоема на Хисаря
Незаконно сметище се появи на метри от водоема на Хисаря
Продължава битката за Бахмут, Пригожин е готов да изтегли частите на "Вагнер"
Продължава битката за Бахмут, Пригожин е готов да изтегли частите на "Вагнер"