НОВИНИ

Филип Филипов пред БНТ: Първенството трябва да се реши на терена, а не от външни фактори

филип филипов бнт първенството реши терена външни фактори
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 30.04.2023
Чете се за: 05:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде интервю за предаването "Арена спорт" броени часове преди дербито на върха в Първа лига между "червените" и Лудогорец.

Пред нашата камера Филипов изрази мнение, че пълният стадион и публиката дават голямо предимство на ЦСКА в директния спор с 11-кратните шампиони на България.

"Играят първия срещу втория и точките са близко. Очаквам един пълен стадион, да се получи мач със заряд и накрая ние да спечелим. Двубоят ще бъде такъв, че може да се реши от само един определен момент или ситуация. И двата отбора се борят за титлата, но ние все пак имаме предимството да играем пред нашата публика. Аз лично отдавна не си спомням да е имало подобен интерес. Играчите отдавна не са усещали подобна подкрепа, така че смятам, че разполагаме с голямо преимущество спрямо Лудогорец. Призовавам хората към добро поведение, за да не се окаже, че тази еуфория ще ни донесе някакви санкции, тъй като до края на сезона все пак има още мачове", заяви Филипов.

Един от ръководните фактори в ЦСКА отговори и на въпросите, свързани със съдийството в тази среща, като сподели, че Георги Кабаков разполага с необходимите качества, за да се справи с този двубой и изрази надежда, че мачът тази вечер, а и титлата ще бъдат решени на футболния терен.

"Най-често задаваният ми въпрос от януари насам е дали смятам, че в първенството ще има феърплей. За ме питат това всеки път, значи никой не вярва в това. Този мач и първенството трябва да се решат на терена, а не от съдии или странични фактори. Аз обаче лично не вярвам много в това, тъй като виждате как Лудогорец си печели последните мачове със скандали. Георги Кабаков има нужните качества, за да се справи с мача и мисля, че ще успее", коментира Филип Филипов.

Бившият футболист си позволи да постави отлична оценка за представянето на ЦСКА и работата на старши треньора Саша Илич до момента през сезона и изрази надежда, че накрая отборът ще се поздрави с шампионската титла.

"До този момент оценката ми за представянето на ЦСКА е отлична. Все пак сме на първо място и дано да го задържим до края на сезона. И футболистите, и треньорите в клуба се трудят много, а невъзнаграден труд няма. Мисля, че ще успеем", каза изпълнителният директор на "армейците".

"Не искам да давам оценка на Саша Илич, но човекът си върши работата перфектно досега. Неговата задача е да държи отбора на първо място и да печели мачове дори и с по-малък резултат. Все пак и това е част от футбола", допълни той.

Пред БНТ Филипов засегна и темата с липсата на достатъчно български футболисти във водещите клубове у нас, като според него това се дължи на фактът, че младите играчи не разполагат с необходимите качества.

"И на мен ми се иска наистина да има повече българи в отборите, но в последните години просто не се работи адекватно в школите. Няма достатъчно български футболисти, които да разполагат с необходимите качества, за да преследват високи цели - и при нас е така, и в Лудогорец също. По тази причина всички се насочват към чужденците. Ние се опитваме да променим това нещо при нас, но е нужно време", категоричен е бившият централен защитник на "червените".

Накрая изпълнителният директор на ЦСКА сподели и своите очаквания за строежа на новия стадион "Българска армия", заявявайки, че в най-скоро време "червените" ще разполагат с най-модерното съоръжение у нас.

"Най-голямата битка за стадиона беше спечелена от собствениците. Успяхме да си вземем "Армията" и се надяваме в най-скоро време да започнем строеж. Дано в близките години ЦСКА да има стадион, на който да си играе мачовете. Аз съм сигурен, че това ще бъде факт в най-скоро време", завърши Филип Филипов.

Целия разговоро гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите срещу съдебната реформа в Израел продължават, парламентът започна лятната си сесия
Протестите срещу съдебната реформа в Израел продължават, парламентът започна лятната си сесия
Образователни медиатори сигнализират за възможни проблеми със заплащанията им след 1 юли
Образователни медиатори сигнализират за възможни проблеми със заплащанията им след 1 юли