НОВИНИ

Стойчо Стоев пред БНТ: Мачът тази вечер може и да не реши първенството

стойчо стоев мачът вечер реши първенството
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 30.04.2023
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият наставник на Лудогорец Стойчо Стоев беше специален гост в студиото на предаването "Арена спорт", за да сподели своите очаквания за предстоящия сблъсък за първото място между разградчани и ЦСКА тази вечер на стадион "Българска армия".

На първо време Стоев сподели, че този двубой може да се окаже и решителен за титлата, но все пак уточни, че първенството може да бъде решено и в оставащите седем кръга.

"Мачът тази вечер може и да не реши първенството предвид, че има още седем кръга. От друга страна обаче при една победа за ЦСКА разликата става пет точки, а след това на тях им предстоят два рутинни мача. По този начин те биха влезли в плейофите с аванс от пет точки и в първия двубой отново ще имат предимство да бъдат домакини на "Армията". Ако Лудогорец пък победи, ще излезе с една точка пред ЦСКА и ако запази този си аванс за плейофите на свой ред ще има домакинско предимство. Така че мачът довечера може да се окаже много важен за титлата, но пък тя може и да се реши в следващите кръгове", започна българският специалист.

Стойчо Стоев, който на два пъти изведе Лудогорец до шампионската титла на България даде още своите предположения как двата отбора ще подходят към мача довечера и отговори на въпроса дали индивидуалната класа на даден тим може да се окаже ключова за крайния резултат.

"В хода на цялото първенство ЦСКА играе прагматичен футбол и не вярвам да наруши концепцията си тази вечер. Предполагам, че ще бъдат малко по-предпазливи в началните минути, имайки предвид и очакванията за пълен стадион. Лудогорец, лично за мен, е интересно как ще подходят. Дали ще се повлияят от играта на ЦСКА или ще се настанят в тяхната половина? Очертава се да бъде много интересно", сподели Стоев.

"Всеки един отбор е създаден от индивидуалности. Тези индивидуалности впоследствие изграждат колектива. Лудогорец имат доста класа във фаза атака и разполагат с футболисти, които могат да решат даден мач. При ЦСКА е малко по-специфично. Те нямат толкова класа, но пък използват по най-добрия възможен начин ситуациите, които имат. Добри са и при статични положения. Дали колектива ще надделее или индивидуалната класа обаче е много трудно да се предвиди", добави той.

Накрая бившият наставник на разградчани коментира и кои според него са двата основни проблема в работата на "орлите" през последните няколко години.

"В Лудогорец много неща се промениха в положителен план. Създаде се много добра инфраструктура. Технологичо отборът също се разви. За мен обаче има и два сериозни проблема. Първо, честата смяна на треньори. Всеки един от тях се нуждае от време, за да изгради нещо, а в Лудогорец непрестанно се преследват успехи на европейската сцена - Шампионска лига или Лига Европа. Това не е лесно за постигане особено за период от 3 или 6 месеца. Лудогорец се стреми непременно да влезе в някой евротурнир и ако не успее треньорът се сменя, а това продължава вече 7 или 8 години. Второ, във всеки един средно европейски отбор е нормално да има високо заплащане, а знаем, че по принцип заплатите на футболистите са в пъти по-големи от тези на треньорите. Според мен това създава един вакуум между двете страни и нарушава сериозно връзката треньор-футболисти. По този начин и играчите губят своя респект към наставника, което започва да се отразява и на игровия процес", завърши Стойчо Стоев.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Образователни медиатори сигнализират за възможни проблеми със заплащанията им след 1 юли
Образователни медиатори сигнализират за възможни проблеми със заплащанията им след 1 юли
Светлин Димитров е първият играч с над 200 гола в Световната купа по хандбал за развиващи се нации
Светлин Димитров е първият играч с над 200 гола в Световната купа по хандбал за развиващи се нации