НОВИНИ

Петър Зехтински пред БНТ: Стадионът на Ботев Пд е невероятен, много се развълнувах по време на мача с Левски

петър зехтински бнт стадионът ботев невероятен развълнувах време мача левски
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 30.04.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на Ботев Пловдив Петър Зехтински даде интервю за предаването "Арена спорт", в което разкри емоциите около завръщането на "жълто-черните" на стадион "Христо Ботев" в съботната вечер срещу Левски.

Пред БНТ Зехтински не скри вълнението си около двубоя срещу "сините" и призна, че би му се искало да бъде по-млад, за да играе и той пред пълните трибуни на "Колежа".

"Много се развълнувах по време на мача снощи. Дори си казах "Защо не можем да се подмладим малко, за да играем и ние на този стадион". Стадионът е наистина невероятен и огромни благодарности към всички, които помогнаха това нещо да се случи. Убеден съм, че публиката винаги ще пълни този страхотен стадион, но при едно условие - стига да има какво да гледа", започна носителят на Купата с "канарчетата" за сезон 1980/81.

Бившият футболист изрази и съжалението си, че редица важни фигури от близкото минало на клуба, сред които Димитър Тонев, Атанас Илиев и най-вече Тодор Неделев не са имали възможността да усетят атмосферата от двубоя вчера.

"Аз съм бил част от един отбор на Ботев Пловдив, в който всички заслужават признание. Но Чико Дерменджиев е един. Той е велик. Дано да се появят и други такива фигури. За съжаление, виждам, че и в ЦСКА, и в Ботев има мачове с по един българин, а в някои от тях дори няма и българи. Това е голяма болка за мен. С много лека ръка се разделяме с нашите момчета - Митко Тонев, Наско Илиев и Тошко Неделев по какъв грозен начин беше накаран да напусне отбора. Камъкът си тежи на място в крайна сметка," заяви Зехтински.

Накрая "жълто-черната" легенда поздрави Николай Минков за представянето му в мача срещу Левски и пожела на феновете на Ботев да продължат да пълнят стадион "Христо Ботев"

"Поздравления за Николай Минков - той беше най-добрият в мача. Виктор Генев, за съжаление, не игра. Вярно е, че отборът загуби по много нелеп начин, но го има и това нещо във футбола. В такъв мач и пред такава публика трябва да се раздадеш докрай, а това не го видях. Затова пожелавам на нашите фенове да продължат да пълнят стадиона и да гледат такъв футбол, за който си мечтаят да наблюдава", завърши Петър Зехтински.

Целото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Маринов - любимецът на публиката, за когото музиката е живот
Веселин Маринов - любимецът на публиката, за когото музиката е живот
Слънчево време на изток, превалявания и гръмотевици на запад
Слънчево време на изток, превалявания и гръмотевици на запад