НОВИНИ

Роналд Куман: Би било чудесно да повторя серията на Ван Гаал, но искам да го направя по различен начин

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:58, 23.01.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
роналд куман завръща начело нидерландия световното катар
Слушай новината

Новият селекционер на националния отбор по футбол на Нидерландия Роналд Куман заяви, че ще приложи много по-различни идеи спрямо своя предшественик на поста Луис ван Гаал.

Куман даде пресконференция днес в Зейст, на която отчете впечатляващата серия на Ван Гаал от 20 поредни двубоя без загуба и обяви, че той ще се стреми към същото. Сред основните промени в тактиката на "лалетата" ще бъде връщането към схема с четирима футболисти в защита. 

"Идеята е да се върнем към старата система с четирима защитници, а не с пет. Той (Луис ван Гаал) беше непобеден 20 мача на поста си. Ще бъде чудесно и аз да мога да го направя, но искам да го направя по различен начин. По време на Световното първенство имаше немалко моменти, в които си казвах: "Това трябва да се промени!", сподели Куман, чийто договор ще бъде до края на световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година.

На първо време обаче бившият наставник на Барселона, Евертън, Аякс, ПСВ и други ще има за задача да класира Нидерландия на Евро 2024, а в квалификациите "оранжевите" ще играят срещу световния вицешампион Франция.

"Гледах с особено око мачовете на Франция на световното първенство. С пълното убеждение, че трябва да играем срещу тях със защита от четирима", заяви Роналд Куман.

За нидерландската легенда това ще бъде втори престой като селекционер на националния отбор, който той води между 2018 и 2020 година. Куман изведе "лалетата" до финалите в първото издание на Лигата на нациите през 2019 година и освен това класира тима за Евро 2020, но през август 2020 година напусна, за да поеме Барселона. 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пендаровски е предложил да бъде забранен достъпът до РСМ на "един евродепутат и няколко други лица от България”
Пендаровски е предложил да бъде забранен достъпът до РСМ на "един евродепутат и няколко други лица от България”
600 000 лв. обезщетение искат роднините на убитата аптекарка от Русе
600 000 лв. обезщетение искат роднините на убитата аптекарка от Русе