НОВИНИ

Ротвайлер нахапа сериозно собственичката си и съсед в Долна Оряховица

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 08.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души са в болница, след като бяха нападнати от домашен ротвайлер. Инцидентът е станал вчера по обед в град Долна Оряховица. Кучето се скъсало от каишката, на която било завързано, и избягало от двора на стопаните си. Докато са опитвали да го заловят, сериозно са пострадали съсед и собственичката му.

Съседи разказват, че в събота по обед забелязали, че ротвайлерът се разхожда свободно по улицата. Един от тях направил опит да го завърже, но кучето се нахвърлило върху него. Докато се опитвала да му помогне, сериозно пострадала и стопанката на кучето. Наложила се намесата на полицията. Стигнало се и до стрелба.

"Излизам, помислих, че нещо е станало с нашето куче. Отидох до там, видях човекът целия окървавен и аз бягам да видя дали да се скрия, и в този момент полицаите започват да стрелят кучето и аз чакам, тогава разбирам, че и момичето легнало на земята. Често се отвързваше кучето, даже предния ден са го видели", разказа съседката Атанаска.

След опита за стрелба, кучето успява да избяга. Издирването му продължи близо 10 часа, а от кметството в Долна Оряховица отправиха призив към жителите на града да не напускат домовете си.

"Все пак е притеснителна тази новина, защото кучето не е някакво малко куче", коментира съседът Тихомир.

"Виждал съм го, не ми е посягало, пък до колкото разбрах после, било дразнено", допълни друг съсед - Стефан.

Съседът, който първи опитал да хване кучето, е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупен крак и сериозни наранявания по цялото тяло.

"Станалото, станало. Не мога да ви кажа нищо по въпроса", заяви потърпевшият Станьо.

Собственичката на ротвайлера също е пострадала сериозно и се лекува в хирургията на болницата в Горна Оряховица.

"Почти цялото тяло, добре, че не я е ухапало на място, където много кърви. За възстановяването, ние се страхуваме най много от инфекцията. 8 - 10 рани, не е малко", обясни хирургът д-р Елиас Хаддад.

След като кучето беше заловено, собствениците му са пожелали да бъде настанено в приют. По случая се води разследване, образувано е досъдебно производство.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Долна Митрополия посрещна тържествено Ивет Горанова
Долна Митрополия посрещна тържествено Ивет Горанова
Най-паметната Олимпиада за България през новия век
Най-паметната Олимпиада за България през новия век