НОВИНИ

Рождественско послание и благословия "Урби ет Орби" на Папа Франциск

рождественско послание благословия урби орби папа франциск
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 25.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск приветства християнския свят с традиционното си рождественско послание и благословия "Урби ет Орби", което БНТ излъчи на живо.

Заради пандемията тази година, папата не произнесе приветствието си пред множество миряни на площад "Св. Петър" и вместо от централния балкон на базиликата, посланието "Урби ет Орби" беше от Апостолическия дворец.

"Нека Коледа е повод за всички да се обърнат към семейството. В този момент от историята ни, белязан от екологична криза и гибелен икономически и социален дисбаланс, които бяха влошени още повече от пандемията от коронавирус, е още по-важно да се приемем като братя и сестри", отбеляза Папа Франциск в посланието си.

"На този ден, когато Божието слово стана дете, нека насочим погледа си към многото, твърде много деца по света, особено в Сирия, Ирак и Йемен, които все още плащат високата цена на войната. Нека лицата им да докосват съвестта на всички мъже и жени с добра воля, така че да могат да се преодолеят причините за конфликтите и да се положат смели усилия за изграждане на бъдеще на мира", допълни още папата.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гърция разрешиха присъствието на литургия за първи път от началото на карантината
В Гърция разрешиха присъствието на литургия за първи път от началото на карантината
Топло остава времето през целия празничен ден на Коледа
Топло остава времето през целия празничен ден на Коледа