НОВИНИ

Рубльов сломи Руне в петсетова драма в Мелбърн

андрей рубльов последният полуфиналист финалния турнир атп годината торино
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:43, 23.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от Големия шлем Аустрелиън Оупън, след като победи Холгер Руне в пет сета – 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11-9) за близо три часа и 40 минути здрава битка.

Руснакът първи стигна до пробив в мача, преди Руне да го върне. Нов брейк на сметката на Рубльов обаче му позволи да сервира за сета и той не пропиля своя шанс. Ролите във втория сет се размениха и младият датчанин направи един брейк, който му бе достатъчен за изравняване на частите. Рубльов отново се показа напред в резултата, преди Руне да възстанови паритета. Петият сет бе най-качествен и оспорван. 19-годишният Руне поведе с пробив и 4-1, но сервирайки за място в следващата фаза при 5-3 се пропука.

Рубльов спаси два сетбола при 6-5 в полза на съперника, за да вкара срещата в решителен тайбрек до десет точки. Руне поведе с 5-0 и водеше със 7-3, преди руснакът не само да изравни точките, но и да получи два мачбола при 9-7. Първата точка бе спасена от Руне със сервис, а при втората датчанинът направи страхотен минаващ удар от бекхенд. Рубльов отново дръпна в резултата, а след това късметът му се усмихна, когато топката удари мрежата и попадна неспасяемо в половината на скандинавеца.

Рубльов направи 22 аса и едва четири двойни грешки, като отрази 12 от 17-те възможности за пробив пред Руне. Той приключи с 58 уинъра и 44 непредизвикани грешки, докато съперникът бе с отрицателен баланс – 44 уинъра и 60 непредизвикани. В спор за място на полуфиналите Рубльов ще играе с победителя от мача между деветкратния шампион Новак Джокович и представителя на домакините Алекс Де Минор.

За четвъртфиналите се класира и американецът Бен Шелтън. Изненадващият поход на 89-ия в ранглистата продължи след петсетов успех над сънародника му Джей Джей Улф – 6-7 (5), 6-2, 6-7 (4), 7-6 (4), 6-2. Шелтън ще играе с победителя от мача Роберто Баутиста Агут и Томи Пол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рискови пътни участъци и кръстовища в Благоевград
Рискови пътни участъци и кръстовища в Благоевград
Още помощ за Украйна и нови санкции срещу Русия обсъждат външните министри на ЕС
Още помощ за Украйна и нови санкции срещу Русия обсъждат външните министри на ЕС