НОВИНИ

Рискови пътни участъци и кръстовища в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 23.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Проверка на пътните и автомобилни експерти в Благоевград показа кои са най-опасните трасета и кръстовища в областния град. Заради недобрата регулация и липсата на поддръжка на градската пътна мрежа, инцидентите през зимния период са рекордни.

Липса на осветление, мокра пътна настилка и висока скорост от страна на шофьорите. Тава са само част от причините довели до петте инцидента на един от изходите на Благоевград в посока София само през последния месец.

Пейо Деспотски, шофьор: "Кара се лошо. Сега там е много натоварено, защото мостът на Покровник не действа и целият поток минава през тези кръстовища и действително е опасно, аз почти всеки ден минавам от там".

Иван, шофьор: "Ставал съм свидетел, когато има по-голяма опашка от лента за наляво завиват надясно, и така засичат цялата колона и катастрофи често стават".

Според пътните експерти, единственият начин да намалят произшествията по тези трасета е ремонт на камерите оказващи скоростта за движение, които не работят от години и по-голям контрол от страна на "Пътна полиция".

Георги Бързаков, автомобилен експерт: "Когато веднъж те санкционират, втори път те санкционират, третият път няма да нарушиш правилата".

Стойчо, шофьор: "Полицията трябва да си върши работата по-стриктно. Трябва КАТ да се постави по улиците, тук карат като състезатели. Там трябва да поставят камери и да ги глобяват".

В писмена позиция до БНТ от Община Благоевград увериха, че до края на юни на всички кръстовища в града ще бъде положена нова маркировка, като от там ще съдействат и за ремонта на камерите за скоростта. От "Пътна полиция" съобщиха, че контролът през зимните месеци е засилен.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна делото за жестокото убийство на аптекарка от Русе
Започна делото за жестокото убийство на аптекарка от Русе
Рубльов сломи Руне в петсетова драма в Мелбърн
Рубльов сломи Руне в петсетова драма в Мелбърн