НОВИНИ

Румънските ученици се връщат присъствено в клас от утре

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 07.11.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Румънските ученици тръгват присъствено на училище от утре. Условието е над 60% от преподавателите да са ваксинирани. Останалите училища продължават онлайн.

Училищата в Румъния са задължени да предоставят информация каква част от педагогическия персонал е с поставена ваксина срещу COVID-19. В Букурещ делът на имунизираните учители надхвърля 80%, а в почти половината от учебните заведения в страната ваксинираните преподаватели са повече от 60 на сто. Това дава основание на властите да разрешат присъствено обучение.

"Всички училища и детски градини, където ваксинираните учители са над 60%, се връщат присъствено в клас от понеделник, 8 ноември. В случай на инфекции и в зависимост от броя им, класовете ще имат онлайн часове. Ако в повече от половината класове има заразени деца, цялото училище преминава на дистанционно обучение", заяви Сорин Кампеану, министър на образованието на Румъния.

От следващата седмица училищата ще разполагат с щадящи тестове с проба от слюнка. По данни на румънското образователно министерство повече от 300 000 ученици също са ваксинирани срещу COVID-19, като 80 000 от тях са на възраст между 12 и 15 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атакуваха с дрон резиденция на иракския премиер
Атакуваха с дрон резиденция на иракския премиер
Младежите между 15 и 29 години са най-податливи на депресия
Младежите между 15 и 29 години са най-податливи на депресия