НОВИНИ

Румен Радев: Най-важната задача на народните представители е съставянето на редовен кабинет

bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 21.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови доверието в най-важната институция. Голямата задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективното законодателсво в интерес на обществото, реалният парламентарен контрол върху изпълнителната власт. Но най-важната, непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание за първото заседание на 46-ия парламент.

"Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента ясно осъзнават тяхната отговорност да излъчат редовен кабинет. България не може повече да си позволи да пилеем историческо време. И то кабинет с широка и парламентарна подкрепа и обществена подкрепа", каза президентът.

Радев заяви, че в момента, в който НС се конституира, той ще стартира конституционната процедурата за консултации и връчване на проучвателен мандат.

На въпрос президентът отново потвърди своята положителна оценка за служебното правителство. "То започна важни промени в обществото и държавата и се надявам, и е редно излъченият редовен кабинет от НС да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната", каза той.

Вижте какво още каза президентът Румен Радев в кулоарите на Народното събрание:

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов: Ние оставаме в опозиция, да не разчитат на нас
Даниел Митов: Ние оставаме в опозиция, да не разчитат на нас
Янаки Стоилов: Този път шансовете за правителство са по-големи
Янаки Стоилов: Този път шансовете за правителство са по-големи