НОВИНИ

Румен Радев не изключи да наложи вето на Закона за държавния бюджет

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 27.11.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира "Булгартрансгаз" - това коментира пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

"Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лева дълг. Постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори. Но недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс, тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна за текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това отваря широко и възможност за злоупотреби", подчерта държавният глава.

Радев призова разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра. Посочи, че досега президент не е налагал вето на държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, той не изключва и такъв вариант.

Румен Радев изрази своята благодарност към всички екипи от различни структури и звена на Българската армия и доброволци, които "не чакаха от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проходът Хаинбоаз вече е отворен
Проходът Хаинбоаз вече е отворен
Футболните национали на България до 15 г. ще участват на турнир под егидата на УЕФА
Футболните национали на България до 15 г. ще участват на турнир под егидата на УЕФА