НОВИНИ

Русенски села останаха без банкомати

bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 26.02.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Регионални

Хората в Бъзън казват, че 2 години убеждавали банки да им сложат банкомат. След което той останал 2 години в селото и после си го взели. Не били на сметка.Въпреки че тук живеят повече от 1500 души.

Сашо Русев: Хората, които работят получават заплатите си по банков път. А като се наложи някакво кешово плащане - големи проблеми, защото най-близкото населено място е съседното Щръклево или в Русе.

Василена Цанкова, кмет на село Бъзън: Тъкмо бяха свикнали хората, тъкмо се бяха научили. Смятам, че по-големите населени места, а ние сме едно от тях, е редно да имат банкома, защото е удобство за хората.

В региона има и села, в които никога не е имало банкомати. Като в село Ястребово, където живея около 400 души.

Ехлиман Етем, кмет на село Ястребово: Имаше в Бъзън - оттам махнаха. Имаше в село Семерджиево - и там махнаха банкомата. В Червена вода ходехме - но чух, че и там са махнали банкомата. Няма да ни сложат, щот сме малко население.

Въпреки това хората тук също искат да имат удобства.

Севи Мъстънова: Има нужда, защото имаме доста възрастни хора. Които са с карти. Не всеки може да разполага с излишни пари да ги дава за път, да ходят чак в града.

Хората казаха, че банките печелят достатъчно много и биха могли да направят социална програма, която да даде шанс и на по-малките насели места да не са изолирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спекула: Медицинските маски скочиха от 10 ст. на 6 лв. за брой
Спекула: Медицинските маски скочиха от 10 ст. на 6 лв. за брой
Спецсъдът потвърди гаранцията от 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров
Спецсъдът потвърди гаранцията от 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров