НОВИНИ

Русия обвинява длъжностни лица от САЩ и НАТО за финансиране на тероризъм

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:10, 09.04.2024
Чете се за: 01:42 мин.
По света
русия мок потъва расизъм неонацизъм
Снимка: БТА
Слушай новината

По искане на група депутати Следственият комитет на Русия е започнал разследване за финансиране на тероризъм срещу длъжности лица от Съединените щати и НАТО. Споменава се името на вече несъществуващата украинска газово-петролна компания "Бурисма". Член на управителния й съвет е бил Хънтър Байдън, син на настоящия американски президент.

Според руското следствие през компанията са преминавали парични потоци, "използвани през последните години за осъществяване на терористични актове в Русия и зад граница с цел премахване на хора". Конкретни факти не се представят, но за Кремъл, Украйна е основният заподозрян за целенасочени покушения от началото на руската инвазия преди повече от две години. Сътрудничеството на Хънтър Байдън с "Бурисма" е тема в предизборната борба за Белия дом в Съединените щати. Републиканците използват темата, за да критикуват първото семейство. Байдън -син отрича той или баща му да са извършили нещо незаконно или неморално. Разследването досега не е довело до нищо конкретно.

През февруари бивш информатор на ФБР беше задържан за изфабрикуване на фалшиви обвинения в корупция срещу Джо и Хънтър Байдън. Твърди се, че арестуваният е излъгал своя водещ офицер през 2020 година. Заподозреният е предал невярна информация за семейство Байдън, осигурена от руските специални служби.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненските ватерполисти спечелиха Купата на България за мъже (ВИДЕО)
Варненските ватерполисти спечелиха Купата на България за мъже (ВИДЕО)
Имобиле напуска Лацио след края на сезона, но остава в Италия
Имобиле напуска Лацио след края на сезона, но остава в Италия