НОВИНИ

Русия организира хуманитарен коридор за кораби, част от Мариупол е под руски контрол

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:27, 25.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Слушай новината

В Украйна - според британското министерство на отбраната, украинските сили си връщат позиции и преминават в настъпление в района на Киев.

Международен мозъчен тръст обаче твърди, че части от Мариупол вече са под руски контрол. Така твърди и агенция Ройтерс, като се позовава на украински представители. Появиха се и кадри от града, където голям магазин е превърнат в център за помощи - раздават се храна и медикаменти, може да се зарежда дребна техника.

На много места се вижда буквата "ЗЕТ" символ на руската инвазия в Украйна. Русия създава хуманитарен коридор за чуждестранни кораби. Според представител на руското министерство на отбраната, в Украйна има 67 чужди кораба от 15 държави. Русия обмисля да приема и биткойни за газовите и петролните си доставки, твърди висш чиновник.

Ние трябва да постигнем мир - това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в поредното си среднощно послание и след участието си в заседанието на европейските лидери.

От мир се нужда и Русия, добави Зеленски. Не спира работа и украинският парламент. Депутатите приеха закон според който сътрудничество с Русия ще се наказва с до 12 години затвор. Това е първият подобен нормативен акт, приет от началото на руската инвазия в страната.

На много места в Украйна военните действия продължават - според властите в Харков най-малко шестима души са загинали, а поне 15 са ранени след поредния артилерийски обстрел на града.

БИТКАТА ЗА КИЕВ: ВИЖТЕ СПЕЦИАЛНИТЕ РЕПОРТАЖИ НА БРУНО БЕКМАН

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

В ТЪРСЕНЕ НА СПАСЕНИЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна миграцията на раци в Куба (ВИДЕО)
Започна миграцията на раци в Куба (ВИДЕО)
1424 са новите случаи на коронавирус
1424 са новите случаи на коронавирус