НОВИНИ

Затопляне и много слънчеви часове през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 25.03.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в повечето райони днес ще са между 0° и 5°, а максималните ще се понижат спрямо вчера, по-съществено в Североизточна България, където ще са от 10° до 13°, в останалата част от страната – между 14° и 19°. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър, а на отделни места в източната половина от страната ще превали и дъжд.

Ветровито ще бъде и по Черноморието, с умерен и силен северен вятър. Облачността временно ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Предимно слънчево ще се задържи и днес в планините. Повече облаци ще има в следобедните часове в масивите от централните и източните райони от страната, както и в Западна Стара планина, а на отделни места и слабо ще превали, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1700 метра. Опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните е голяма.

Сутринта в събота отново ще има райони с температури под нулата, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и в неделя. След слънчевото време през почивните дни в началото на новата седмица се очакват валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1424 са новите случаи на коронавирус
1424 са новите случаи на коронавирус
Швеция повали Чехия с гол в продълженията
Швеция повали Чехия с гол в продълженията