НОВИНИ

Руски комици се представиха за Еманюел Макрон и записаха таен разговор с президента на Полша

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:26, 22.11.2022
Чете се за: 02:05 мин.
По света
руски комици представиха еманюел макрон записаха таен разговор президента полша
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Полският президент Анджей Дуда е разговарял по телефона с лице, представило се за президента на Франция Еманюел Макрон, съобщиха от канцеларията на държавния глава. Разговорът се е провел в нощта, когато ракета порази село в Полша и уби двама души.

Разговорът е продължил 7 минути и половина. Той беше разпространен в интернет от руските комици Вован и Лексус. На записа се чува как Дуда говори на английски със събеседника си и казва: "Еманюел, повярвай ми, аз съм изключително предпазлив". "Не искам война с Русия и повярвай ми аз съм изключително предпазлив, изключително предпазлив", добавя полският президент.

Съобщението от канцеларията на Дуда гласи: "След експлозията на ракетата в Пшеводув по време на разговорите с държавни и правителствени ръководители, се свърза едно лице, представило се за френския президент Еманюел Макрон. По време на разговора президентът Анджей Дуда, поради необичайния начин на водене на разговора от събеседника, осъзна, че това може би е опит за номер и приключи разговора".

Това не е първият път, в който Вован и Лексус успяват да се свържат с Дуда. През 2020 г. двамата се обадили на полския президент, представяйки се за генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Истинските имена на руснаците са Владимир Кузнецов и Алексей Столяров. Те са известни в родината си с телефонните си обаждания на знаменитости, в които се представят за известни личности. Освен в ролите на Макрон и Гутериш, руснаците са се представяли също за Елтън Джон, Борис Джонсън и принц Хари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меси: Понесохме много тежък удар, но ще отвърнем на предизвикателството
Меси: Понесохме много тежък удар, но ще отвърнем на предизвикателството
Спартак Варна се подсили с национал на Молдова
Спартак Варна се подсили с национал на Молдова