НОВИНИ

Руските гимнастички се подготвят изолирани във Владивосток

Ирина Винер и Аверина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 29.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Руският национален отбор по художествена гимнастика, който е основният конкурент на българския за отличията в Токио, се подготвя в пълна изолация преди пристигането си на Олимпиадата. Това сподели президентът и главен треньор на „Сборная“ Ирина Винер-Усманова.

Тимът води усилени занимания в спортния център във Владивосток във „Фетисов Арена“. Основната цел на Ирина Винер е да предпази гимнастичките си от заразяване с коронавирусна инфекция.

„Установиха се във Владивосток, на остров Руский (намиращ се в северозападната част на Японско море), където муха не може да прехвръкне. Момичетата тренират на „Фетисов Арена“, където разтопиха леда и направиха огромен терен“, сподели Ирина Винер, която е считана за една от най-влиятелните жени в този спорт.

На Олимпиадата Русия ще бъде представена от Дина и Арина Аверини в индивидуалното и от ансамбъла в състав: Анастасия Близнюк, Анастасия Максимова, Анастасия Татарева, Алиса Тишченко и Ангелина Шкатова.

„Руските гимнастички са напълно сами там, на никого не е позволено да идва там. Отиват сутринта и си тръгват по тъмно. През деня им се носи нещо за ядене. Разпускат в съблекалните, където има разтегателни легла, за да не губят време за придвижване“, добави още Ирина Винер.

Мястото за последния лагер на тима не е избран случайно. От летището на Владивосток до Токио полетът трае само 2.20 часа.

Българският отбор също се аклиматизира в пълна изолация в Япония. Нашият отбор се подготвя на “Роуз Камп“ в град Мураяма. Тимът ни е в състав Боряна Калейн и Катрин Тасева в индивидуалното, както и ансамбъла (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова).

Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе от 6 до 8 август. Състезанието ще можете да проследите в каналите на БНТ, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горският пожар в Твърдица е локализиран и под контрол
Горският пожар в Твърдица е локализиран и под контрол
Шампионът по овчарски скок Кендрикс е отстранен от Олимпиадата заради COVID-19
Шампионът по овчарски скок Кендрикс е отстранен от Олимпиадата заради COVID-19