НОВИНИ

Рязко застудяване и валежи от дъжд и сняг в петък

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 02.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници да минималните температури и тази сутрин – от минус 5° в Кюстендил и Казанлък до плюс 8° на нос Калиакра. В София, след минус 6° вчера, тази сутрин беше минус 3° .

По-високи, в сравнение с вчера, ще бъдат и максималните температури - между 9° и 14°, а на север от планините и в източните райони, където ще духа силен югозападен вятър, са възможни и по-високи стойности. През по-голямата част на деня ще бъде и слънчево.

Утре ще остане много ветровито. Предупреждение за опасно силни пориви на югозападния вятър е обявено в 14 области от страната.

Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 10° и 15°, на места и по-високи. Облачността ще се увеличава и по-късно през деня ще завали, първо в западните райони. След обяд от северозапад ще нахлува по-студен въздух и там дъждът ще преминава в сняг, а на много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието, но до края на деня облачността и там ще се увеличи. Ще бъде много ветровито с временно силен югозападен вятър и максимални температури между 14° и 18°.

В планините също ще се заоблачи, а след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части - от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще започне да се ориентира от северозапад. С него ще нахлува по-студен въздух и границата между сняг и дъжд бързо ще се понижи.

В събота преди обяд в Източна България валежите ще продължат, в югоизточните райони ще са значителни по количество. Вятърът ще отслабне, а максималните температури ще се понижат значително. В неделя повече слънце ще има в планините. В по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, в низините и мъгливо, но ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалиха светлините на елхите в Лондон и Ню Йорк
Запалиха светлините на елхите в Лондон и Ню Йорк
Ще стане ли годишна ваксинацията срещу COVID-19?
Ще стане ли годишна ваксинацията срещу COVID-19?